Terug naar Projecten

Volledige installaties voor De Graanrepubliek Bad Nieuweschans

Gepubliceerd op:
Volledige installaties voor De Graanrepubliek Bad Nieuweschans

In opdracht van De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans heeft Borgtechniek de complete installatietechnische werkzaamheden ontworpen en uitgevoerd. De voormalige Oude Remise wordt momenteel intensief verbouwd.

De Graanrepubliek in de Oude Remise van Bad Nieuweschans - een prachtig rijksmonument dat dateert uit 1876. Na de verbouwing zullen zich er onder andere een brouwerij en een horeca-exploitant vestigen. Na een gedegen selectieronde is Borgtechniek op basis van referenties en de presentatie uitgekozen voor het installatiewerk bij de verbouwing.

De focus van de verbouwing ligt zowel op het behoud van het pand, als op het aanleggen van duurzame installaties. Zo is er compleet nieuwe elektrische installatie aangelegd en hebben we lage temperatuur (vloer)verwarming in diverse ruimtes geïnstalleerd. Bovendien hebben we luchtbehandelingsinstallatie aangelegd, die zowel voor verwarming als koeling dient, middels een warmte terugwininstallatie die voorzien is van warmtepompen.

Naast klimaatbeheersing hebben we ook het lichtregelsysteem geïnstalleerd. Alle Dali ledverlichting in De Graanrepubliek is aan elkaar gekoppeld middels een datalijn, die met een bedientableau bestuurd kan worden. Voor de verlichting kunnen verschillende “scenario’s” worden geselecteerd, afhankelijk van het evenement of de sfeer die op dat moment moet worden neergezet. Er is een compleet gecertificeerde brandmeldinstallatie aangelegd en ook de voorzieningen voor de horeca en de sanitaire ruimtes heeft Borgtechniek gerealiseerd.

Bekijk ook