Verwarming en koeling van kantoren, zorg en onderwijs

Er bestaan vele technieken om zakelijk vastgoed zoals kantoren en panden voor zorg en onderwijs te verwarmen en koelen. Welke systemen in uw situatie toepasbaar en aantrekkelijk zijn, hangt af van diverse factoren. Met kennis van alle technieken adviseren wij u graag op basis van uw wensen en omstandigheden. Zo kunt u goed geïnformeerd kiezen voor de oplossing die voor u het voordeligst is.  

Hybride cv-ketel

Voor centrale verwarming met radiatoren, convectoren of lagetemperatuurverwarming, zoals vloerverwarming en wandverwarming bestaan diverse energiezuinige systemen. Kiest u bijvoorbeeld voor de hybride cv-ketel, dan kunt u tientallen procenten besparen op uw energieverbruik. 

Warmtepompen


Warmtepompen kunt u gebruiken om elektrisch te verwarmen en in veel gevallen ook om te koelen. Met een combiwarmtepomp kunt u bovendien warm tapwater produceren. Er bestaan in hoofdlijnen twee technieken: luchtwarmtepompen en aardwarmtepompen. Elke van beide heeft voor- en nadelen. In combinatie met zonnepanelen levert uw warmtepomp een nog grotere energiebesparing op. Op basis van uw situatie en wensen bespreken wij graag met u van voor u de beste oplossing is. 

Aircosystemen

Wij installeren aircosystemen voor bedrijven en organisaties  voor een aangenaam werkklimaat. Onze airco’s kunnen koelen, verwarmen en de luchtvochtigheid verlagen. Wij leveren en installeren geruisloze splitunits, met een buitenunit en plafond- en wandunits. 

Compleet klimaat zonder gas

VRF-systemen zijn complete klimaatsystemen voor koelen, verwarmen, ventileren en warm tapwater. U regelt de volledige klimaatbeheersing in uw bedrijfspand of kantoorpand met één systeem. Dankzij de warmtewisselaar werkt dit systeem volledig zonder gas, uw gasaansluiting kan de deur uit.

Onderhoud en reparatie ketels en warmtepompen


Regulier onderhoud aan uw cv-ketel of warmtepomp is van groot belang als u storingen wilt voorkomen. Ook bevordert regulier onderhoud de levensduur van de verwarmingsketel of warmtepomp. Een goed afgestelde cv-ketel verbruikt minder gas en is daarmee energiezuiniger en milieuvriendelijker.