Terug naar Projecten

Sealane Coldstorage - Borgtechniek

Gepubliceerd op:
 Sealane Coldstorage - Borgtechniek

Borgtechniek Winschoten verzorgde de complete technische installatie van het nieuwe vrieshuis voor vis dat Sealane Coldstorage bouwde in de Eemshaven

 

Volledige technische E+W installatie nieuw vrieshuis Sealane Coldstorage Eemshaven

Voor het gloednieuwe nieuwe vrieshuis voor vis dat Sealane Coldstorage BV bouwde in de Eemshaven kreeg Borgtechniek de opdracht voor de levering en aanleg van de complete technische E+W installatie. Het project werd uitgevoerd in de loop van 2018 en aan het eind van dat jaar opgeleverd.

De aanbesteding van het installatiewerk

Sealane Coldstorage coördineerde intern de bouw van het nieuwe, eigen vrieshuis in de Eemshaven. Het bedrijf selecteerde zelf de uitvoerende partijen. Van de opdrachtgever kreeg Borgtechniek een uitnodiging om deel te nemen aan de aanbesteding. “Vanuit ons netwerk kregen wij positieve signalen over Borgtechniek, relaties hadden goede ervaringen. Daarom hebben wij Borgtechniek uitgenodigd om een offerte uit te brengen”, vertelt directeur Geralt Vels van Sealane Coldstorage.

Kwaliteit en prijs van de technische installatie

De opdrachtgever beoordeelde de binnengekomen offertes op prijs-kwaliteitverhouding. Zo wogen zaken als plan van aanpak, de doorlooptijd en de keuze voor materiaalgebruik zwaar. “Uiteraard keken we ook naar de aangeboden prijs. Maar die was niet alleen doorslaggevend”, licht Vels toe. “Borgtechniek maakte met de ingediende offerte een zeer gedegen indruk en bood het project aan voor een passende prijs. Daarom kozen wij voor Borgtechniek.”

Zeer energiezuinige installatie

Zowel vanuit maatschappelijk belang als vanuit kostenoogpunt wenste de opdrachtgever een zeer energiezuinige technische installatie, waarbij het vrieshuis zo veel mogelijk voorziet in de eigen energiebehoefte. Zo installeerden wij vloerverwarming, die restwarmte van het centrale koelsysteem gebruikt voor verwarming van de personeelsruimtes en toiletten. Deze restwarmte wordt opgeslagen in een buffervat van tweeduizend liter. Zowel de binnen- als buitenverlichting is full-led. Verder installeerden wij de trafo en brand- en inbraakalarm. De zonnepanelen die voorzien in de elektriciteitsbehoefte van het pand zijn geleverd door een derde partij, waarmee wij tijdens de bouw nauwgezet en uitstekend samenwerkten.

Klanttevredenheid

“Borgtechniek heeft de toezeggingen in de offerte uitstekend waargemaakt”, vertelt Vels. “Op een gegeven moment waren er verschuivingen in de totale planning, waardoor de deadline van Borgtechniek in de knel zou kunnen komen. Toen werd er gelijk aan de bel getrokken. Dat getuigt van inzicht in de processen en duidelijke communicatie. Vervolgens toonde Borgtechniek zich flexibel in het vinden van een oplossing om de deadlines met elkaar alsnog te halen. Borgtechniek is een kundige, oplossingsgerichte partij die uitstekende, zeer netjes afgewerkte installaties levert. De medewerkers zijn prettige mensen, die uitstekend in ons bouwteam pasten. Over de gehele linie zijn wij zeer tevreden, ik kan niet anders zeggen.”

Contact opnemen?

Bekijk ook