Terug naar Projecten

Installaties Amsheerd Hoogeveen - Borgtechniek

Gepubliceerd op:
Installaties Amsheerd Hoogeveen - Borgtechniek

De nieuwbouw van Cosis woon-zorggebouw Amsheerd in Hoogeveen was binnen de gewenste 5 maanden klaar. Borgtechniek was partner in installatietechniek

 

Complete installatie van nieuwbouw Cosis woon-zorggebouw Amsheerd Hoogeveen

In slechts vijf maanden tijd verrees in Hoogeveen het gloednieuwe, 27 appartementen tellende woon- & zorggebouw Amsheerd van zorgaanbieder Cosis. Onder regie van hoofdaannemer De Groot Vroomshoop verzorgden wij als onderaannemer de complete installatietechniek. Met een zeer efficiënt en coöperatief bouwteam realiseerden wij ruim binnen een half jaar dit bouwproject, waarvoor normaal gesproken een planning van twaalf tot zestien maanden zou staan.

Nieuwbouwproject Amsheerd

Door verschillende omstandigheden - onder meer samensmelting van Novo en Promes Care tot Cosis en het aflopende huurcontract van voormalig woon- en zorggebouw Westerstede - stond er veel tijdsdruk op realisatie van Amsheerd. Cosis vond in wooncorporatie Domesta uit Emmen een investeerder en sloot met de corporatie een huurovereenkomst voor twintig jaar. “Het nieuwbouwpand is flexibel indeelbaar en daarmee voorbereid op eventuele veranderingen in toekomstige zorgvraag”, vertelt projectleider vastgoed Wilko Vegter van Cosis.

Hoofdaannemer De Groot Vroomshoop

Cosis koos als hoofdaannemer De Groot Vroomshoop. Vegter: “De hoofdaannemer borgde het proces en gaf volop sturing. Dankzij een uitstekende organisatie stond er een geoliede machine. In april 2018 ging de eerste drukpaal de grond in en in september 2018 konden we verhuizen.” Naast snelle realisatie bood De Groot in de offerte een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De hoofdaannemer schakelde Borgtechniek in als onderaannemer voor de complete installatie. Al heel wat jaren werken wij veelvuldig samen met dit landelijk opererende bouwbedrijf als het gaat om projecten in Noord-Nederland. Samen realiseerden wij projecten als UMCG Groningen, Centrum Veilig Wonen in Appingedam en onderwijs-zorgcentrum De Stuwe in Winschoten.

Installatiewerk Amsheerd Hoogeveen

Voor de nieuwbouw van Amsheerd verzorgden wij al het installatiewerk, tot in detail naar wens van de opdrachtgever uitgevoerd volgens bestek. Het werk betrof installatie van gas, water, elektra en riolering. Ook installeerden wij de complete verlichting en gecertificeerde brandmeldinstallatie. De vloerverwarming die wij in het complete gebouw aanlegden wordt van warmte voorzien door warmtepompen. Voor verdere klimaatbeheersing is het pand voorzien van luchtbehandeling, die energiezuinig is dankzij warmteterugwinning. Voor optimalisatie van de EPC hebben wij het pand voorzien van zonnepanelen.

Een zeer tevreden opdrachtgever

Voor zowel Cosis als Vegter was dit een eerste samenwerking met Borgtechniek. “En ik kan alleen maar zeggen dat ons dit heel goed is bevallen”, zegt Vegter.  Hij prijst in de eerste plaats de samenwerking van alle betrokken partijen binnen het bouwteam: “Met elkaar kregen we het voor elkaar. Realisatie van zo’n groot project in zo’n korte periode, dat vergde behoorlijk wat. Alle partijen moesten vijf maanden lang op scherp staan en iedereen moest wel eens buiten de eigen comfortzone treden. Dat gebeurde door alle partijen en zeker ook door Borgtechniek. De monteurs op de werkvloer mogen zelf beslissingen nemen zodat er doorgewerkt kan worden. Wat we ook vroegen, het werd gewoon geregeld. Alles was bespreekbaar, de contacten waren prettig en de kwaliteit van werk is uitstekend. De mensen van Borgtechniek hebben verstand van zaken, komen afspraken na en is er eens een probleem of uitdaging, dan vinden ze maar één ding belangrijk: hoe lossen we het snel en goed op. Het was een uitermate prettige eerste samenwerking.”

 

Contact opnemen?

Bekijk ook