Domotica in de zorg & huisautomatisering

Domotica zorgt voor wooncomfort, veiligheid en energiebesparing. Zo draagt domotica bij aan comfortabel en prettig wonen en leven, zowel in woningen als in de zorg. Er bestaan zeer veel mogelijkheden en oplossingen. Wat u ook wenst, wij adviseren u graag.

Wat is domotica?

Domotica is elektronische communicatie tussen elektrische apparaten en toepassingen in de woonomgeving. Denk hierbij aan automatisering en eenvoudige bediening op afstand van verwarming, verlichting, alarm, telefoon en televisie.

Domotica in de zorg

Zorgautomatisering maakt leven en werken in de zorg comfortabeler, eenvoudiger en aangenamer. Onder meer alarmsystemen en uitluistersystemen maken langer zelfstandig wonen met ambulante zorg mogelijk. Ook vergroot domotica in de zorg - zoals persoonlijke alarmering met alarmknoppen, videobewaking en sensoren - de veiligheid en levenskwaliteit van mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Zorgondersteunende systemen dragen bij aan de kwaliteit van werken en leven in onder meer verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en geestelijke gezondheidszorg.

Wilt u ook gebruik maken van onze installatiewerkzaamheden?

Offerte aanvragen

Partner in uw bouwteam 

Wilt u efficiënt, gebruiksvriendelijk, duurzaam en kostenvriendelijk bouwen: Wij denken graag van A tot Z mee in uw bouwproces. Daarvoor schuiven wij het liefst zo vroeg mogelijk aan als partner in uw bouwteam.

Certificereringen

Borgtechniek is ISO, EVK, VCA en Borg gecertificeerd en is lid van de Uneto-VNI.